Dedeman, Palandöken'de Hedef Büyüttü

Dedeman

PRESS ROOM

We have prepared special packages for you to make your stay even more enjoyable by experiencing the delightful Dedeman hospitality...

Feedback Form
Capthca

Dedeman, Palandöken'de Hedef Büyüttü

Dedeman Turizm Grubu, dünyadaki en iyi 20 kayak merkezi arasýnda gösterilen Erzurum Palandöken'deki iki oteliyle 27. kýþ sezonunun açýlýþýný yaptý. Marka, yeni sezonun baþlamasýyla birlikte; bölgeye ve sezona dair öngörülerini ve ileri dönem hedeflerini paylaþtýðý bir basýn toplantýsý düzenledi. Basýn toplantýsýnda, Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve Ýcra Kurulu Baþkaný Banu Dedeman, Dedeman Turizm Grubu Otellerden Sorumlu Ýcra Kurulu Üyesi Gündüz Yeþil ve Dedeman Turizm Grubu Ýþ Geliþtirmeden Sorumlu Ýcra Kurulu Üyesi Nadir Kadakal bilgi paylaþtý.

Dedeman Turizm Grubu, Türkiye Kayak Federasyonu tarafýndan, Dedeman Yönetim Kurulu Baþkaný merhum Murat Dedeman ismi ile 17-20 Aralýk tarihlerinde düzenlenecek Murat Dedeman FIS Cup müsabakasý öncesinde, Palandöken'de büyüme hedeflerini paylaþtý.

Toplantýda konuþan Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve Ýcra Kurulu Baþkaný Banu Dedeman; "Dedeman markasý için Palandöken'in her zaman çok özel bir yeri vardýr. Her zaman da öyle olacak. Geçtiðimiz Temmuz ayýnda kaybettiðimiz liderimiz, babam Murat Dedeman, Türkiye'nin içinde bulunduðu zor koþullara raðmen, dönemin valisinin de yönlendirmesi ile 1993 yýlýnda Palandöken Kayak Merkezi'ndeki ilk otel yatýrýmýný gerçekleþtirmiþti. Murat Dedeman sadece 1994 yýlýnda hizmete giren otelimizin deðil, ayný zamanda Palandöken Kayak Merkezi'nin de geliþmesini saðladý. Bu yatýrým ile Türkiye yeni bir destinasyon kazanýrken, bölge kayak merkezi haline gelerek uluslararasý pazarda da yer bulmaya baþladý. Geçen 25 yýlda Palandöken çok yol aldý. Þimdi arzumuz, Palandöken'in dünyanýn kayak merkezi haline gelmesidir" dedi.

"Hedefimiz 10 yýlda 50 otele ulaþmak"

Banu Dedeman, "Türkiye'nin ilk uluslararasý otel zinciri olan Dedeman Turizm Grubu'nun bugün geldiði nokta, hem aile olarak bizim hem de ülkemiz turizm sektörü için gurur kaynaðýdýr. Hedefimiz bundan böyle verimlilik içinde büyüme ve yaygýn hizmet aðýný geniþletmek olacaktýr. 1966 yýlýndan bugüne kadar deðerlerimiz, geleneklerimiz ve tecrübemizle ülkemize ve sektörümüze hizmet ettik. Kurumsal yapýmýzý güçlendirmek ve zincirimize yeni halkalar katarak büyümek için grubun baþlattýðý sürdürülebilir büyüme ve deðiþim stratejisine uygun olarak oluþturduðumuz "Ýcra Kurulu" ile yeni baþarýlara imza atmayý, þuan 17 olan otel sayýmýzý 10 yýlda 50'ye çýkarmayý hedefliyoruz" dedi.

Banu Dedeman konuþmasýnda, Uluslararasý Kayak Federasyonu tarafýndan her sene dünyanýn farklý ülkelerinde düzenlenen Alp Disiplini FIS Cup müsabakasýnýn, bu sene ülkemizde, Palandöken'de yapýlacak olmasýndan ve müsabakanýn Murat Dedeman'ýn adý ile gerçekleþecek olmasýndan dolayý büyük onur duyduklarýný belirtti.

Müsabakanýn Murat Dedeman FIS Cup ismi ile düzenlenmesini saðlayan Türkiye Kayak Federasyonu'na teþekkürlerini sunan Banu Dedeman, "Uluslararasý kayakçýlar ile kayak tutkunlarýný bir araya getirecek müsabakaya, yeni adýyla Murat Dedeman Pisti ev sahipliði yapacak. Bir vefa örneði göstererek piste Murat Dedeman isminin verilmesini saðlayan baþta Erzurum Valiliði ve Erzurum Büyükþehir Belediyesi olmak üzere, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasý, Erzurum Ticaret Borsasý gibi çok deðerli kurumlara, Türkiye'nin ve Erzurum'un önde gelen sivil toplum kuruluþlarýna þükranlarýmý iletiyorum" dedi.

Yeþil ; "Bölgede en çok tercih edilen oteller arasýnda ilk sýrada yer alýyoruz"

Basýn toplantýsýnda söz alan Dedeman Turizm Grubu Otellerden Sorumlu Ýcra Kurulu Üyesi Gündüz Yeþil; "Dedeman Turizm Grubu olarak; hali hazýrda 2'si yurtdýþýnda 15'i Türkiye'de olmak üzere toplamda 5.200 yatak kapasitesine sahip 17 otelin iþletmesini yapmaktayýz. Palandöken'de 1994 yýlýndan bu yana faaliyet göstermekteyiz. Yaptýðýmýz çok ciddi yatýrýmlar ile Palandöken'in hem dünyada, hem de yurt içerisinde tanýtýmý için yýllardýr ayný çaba ve inançla çalýþmaktayýz." þeklinde konuþtu.

Kar kalitesi açýsýndan en önemli merkezlerinden birisi olan Palandöken'in dünyanýn kayak merkezi haline getirilmesinin herkesin sorumluluðunda olduðunun altýný çizen Gündüz Yeþil, "Bu sorumluluðu yaptýðýmýz yatýrýmlarla en iyi þekilde gösterdiðimizi belirtmek isterim. Palandöken'e yapýlacak yatýrýmlar arttýkça önümüzdeki dönemde gelen turist sayýsýnda da artýþ olacaðýný öngörüyoruz.

Palandöken otellerinde yaptýklarý konsept deðiþikliklerine de deðinen Yeþil, "Dedeman Palandöken Ski Lodge özelinde her bütçeye uygun satýþ kurgumuz ile yaptýðýmýz deðiþiklikler sonrasýnda, geçen seneye oranla rezervasyonlarda 2 kat bir artýþ gerçekleþti. Palandöken otelimiz özelinde ise "Her þey Dahil" konseptine geçiþ yaparak bölgedeki diðer otellerden farklý bir hizmet anlayýþýna geçtik." dedi.

Kadakal: "Büyüme stratejimizde odaðýmýz Smart By Dedeman ve Park Dedeman olacak"

Toplantýda Dedeman Turizm Grubu Ýþ Geliþtirmeden Sorumlu Ýcra Kurulu Üyesi Nadir Kadakal, "Biz küresel bir iþ yapýyoruz, farklýlaþan seyahat alýþkanlýklarýný, tüketici beklentilerini, deneyimlerini, yýllar içerisindeki deðiþimlerini göz önüne alarak önceliklerimizi belirliyoruz. Bu tespitlerimize paralel olarak büyüme stratejimizde odaðýmýz Smart By Dedeman ve Park Dedeman otelleri olacak. 2020'den baþlayarak takip eden yýllarda bu hedeflerimize ulaþmak için yatýrýmlarýmýza devam edeceðiz. Deðiþen tüketici alýþkanlýklarý ve beklentilerine uygun bir þekilde deðiþim ve dönüþümümüz sürecek. Türkiye'nin lider otel zincirlerinden biri olarak sektörümüze bugüne kadar olduðu gibi, 2020 ve daha sonraki yýllarda da yüksek katma deðer yaratmaya devam edeceðiz." þeklinde konuþtu.